ERP szoftver középvállalattól középvállalatoknak

A kis- és középvállalkozások minden évben jelentős anyagi veszteséget szenvednek el a következetes és egységes adatbáziskezelés hiánya miatt. Az olyan fontos adatoknak, mint a rendelési állománynak, a készlet értékének vagy a cég fizetőképességének meghatározása manuálisan csak nagy erőfeszítések árán történhet, már ha egyáltalán lehetséges. Mindez jelentős veszélyt hordoz magában.

A vállalatirányítási rendszert nem használó vállalatok innovációs ereje nem tud fejlődni, ha a munkaidő jelentős részét az teszi ki, hogy a munkatársak a napi adminisztratív feladatokkal küzdenek. A cég életében igazán fontos tevékenységek, mint a termékfejlesztés, vagy a vevői és szállítói kapcsolatok stratégiai kiépítése így gyakran háttérbe szorul. A kérdésre, hogy miért nem használnak integrált ERP rendszert, a cégvezetők leggyakrabban azt válaszolják: "Túl kicsik vagyunk hozzá!".

Ha közelebbről megnézzük a feladatokat, a kisvállalkozásoknál is hasonló követelményeket lehet megfigyelni, mint a "nagyoknál". A kisvállalkozásoknál azonban gyakran hiányzik a megfelelő költségvetés és a szükséges személyi erőforrás egy ERP rendszer bevezetéséhez. Ebben lehet segítség egy kifejezetten kkv-k számára fejlesztett ERP rendszer.

A megfelelő ERP csomag – a kisvállalkozásoknak is

Az abas felismerte a kkv-szektor nehézségeit, ezért szoftverét speciálisan erre a szektorra optimalizálja. Az eredmény egy olyan komplex integrált vállalatirányítási rendszer, ami kifejezetten olyan szoftverből és a hozzá tartozó bevezetési eljárásból áll, amely mindenben megfelel a kisvállalatok kívánalmainak. Ellentétben az általános ERP piaci megközelítéssel, az abas Business Suite-ot nem egy "nagy ERP" funkcióinak csökkentésével hozták létre, az abas Business Suite célzottan kis- és középvállalkozások számára készült!

"Hosszú és tudatos választás eredménye lett az abas rendszer kiválasztása. Azoknak ajánlom, akik stabilitásra törekszenek. Feltétlenül előnyös olyan cégek számára, amelyek hálózatban működnek, vagy külföldi kapcsolataikat elektronikus úton szeretnék kezelni."

Zentai Tamás - Energotest Kft.